Norsk Engelsk Svenska Polsk

Kalibrering av temp. transmittereKalibrering av temp. transmittere

Kalibrering av temp. transmittere

Frode
Frode

Hei!

Det ble litt diskusjoner frem og tilbake her på jobb i dag. det gjelder temperaturvisning i et siemens operatørpanel. vi bruker et sertifisert kalibreringsbad som vi putter temperaturføleren ned i. Deretter leser vi av i siemens panelet at det er 80 grader +- 0,2 grader. Dersom temperaturen er utenfor kravet manipulerer vi i et liksom kalibreringsoppsett i programmet slik at visningen i siemens panelet viser 80 grader. Dette mener jeg er feil fordi vi heller skulle justert span pot.meteret i temp. transmitteren evt. zero ved 0 graders sjekk med kalibreringsbadet.

Vi vet jo ikke i dag om transmitteren gir ut 4.00 mA elller 4,5mA ved lav temp eller 20.00mA eller 19,3mA ved høy temperatur.

Er det riktig det jeg mener? 

Re: Kalibrering av temp. transmittere

Re: Kalibrering av temp. transmittere
Rune Øverland
Forumleder

Hei Frode,

Tusen takk for ditt spørsmål, og tanker om kalibreringsmetoder.

 

Det kan være flere alternativer for å komme frem til riktig sammenheng mellom referanseverdi (temperaturbad), og bruksverdi (temperaturi Siemenspanelet).

Generelt sett, er jeg enig med deg at unøyaktigheter bør korrigeres der unøyaktigheten hører hjemme. En feil i området for temperaturtransmitteren, må jo korrigeres (slik du skriver) i Siemenspanalet.

Uten at jeg kjenner til 'Livsløps'-kostnaden, kan man tenke seg at de andre (som ikke er enig med deg), mener at det er større risiko og kostnader/slitasje knyttet til å justere det fysiske pot.-meteret i transmitteren enn å gjøre en softwaremessig justering fra Siemenspanelet.

Ved å kalibrere, og inkludere Siemenspanelet, for man kalibrert hele målekretseni ett og samme kalibreringssertifikat, og i mange sammenhenger er dette det viktige. 

Re: Kalibrering av temp. transmittere

Frode
Frode

Ok, en liten detalj jeg glemte å si var at temp. signalet først går inn til en analogmodul i en pls og så er det en datakabel mellom pls og panel, så man vet vel ikke om det er feil i transmitter eller pls sin analogmodul heller...det blir i hvertfall manipulert et sted.. det er vel slik at 0-4095bit er 0-100 grader visning så gjør man kanskje om litt her?

Ser du etter et profesjonelt opplæringskurs? Vi gir deg en rekke muligheter.
Tilbudet vårt inkluderer e-læring, webinar og klasserom kurs. Alltid dedikert til sikkerhet.

Trainor AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Trainor.no

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor