EXD posisjons-monitor for brannspjeld i gass atmosfære installert med IS endebrytere sertifisert for DustEXD posisjons-monitor for brannspjeld i gass atmosfære installert med IS endebrytere sertifisert for Dust

EXD posisjons-monitor for brannspjeld i gass atmosfære installert med IS endebrytere sertifisert for Dust

Håvard
Håvard

Hei,

Har ett brannspjeld med EXD posisjons-monitor som indikerer posisjon på spjeld. Posisjons-monitor har i tillegg endebrytere montert inni EXD kapsling. EXD posisjons-monitor er ATEX sertifisert EX II 2 GD EX d IIB T6 (-30C - +60C), og skal stå i gass atmosfære. Levert modell har ATEX Ex ia endebrytere av type P+F NJ2-V3-N montert (endebryter modell nummer står også spesifisert på merkeskilt).

Leverandør har imidlertid installert endebrytere inni EXD posisjons-monitor som er sertifisert for Dust (EX II 1D Ex iaD 20 T 108 °C (226.4 °F). Siden denne posisjons-monitor er EXD, og vi ikke har behov for at endebryter signal skal være IS, så har det kommet opp spørsmål om vi kan beholde disse endebrytere slik de er og i tillegg benytte disse i en NON-IS krets? Siden utstyr står inni EXD kapsling skal vel dette i teorien være ok, da det i atex sertifikat / user manual for posisjons-monitor står at P+F NJ2-V3-N  endebrytere kan monteres i posisjons-monitor. Men…..vi bruker jo ikke endebrytere i en IS krets.

 

Kommentarer/innspill?

Takker for all hjelp!

Håvard

Re: EXD posisjons-monitor for brannspjeld i gas...

Re: EXD posisjons-monitor for brannspjeld i gas...
Sverre Isaksen
Forumleder

Så lenge Ex d kapslingen er sertifisert med endebryterne inni, ser jeg ikke noe problem å benytte disse som NON-IS.

Jobbe i Trainor?

Trainor AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor