Norsk Engelsk Svenska Polsk

Egensikker krets med flere barrierer, NEK IEC 60079-25:2020, Annex BEgensikker krets med flere barrierer, NEK IEC 60079-25:2020, Annex B

Egensikker krets med flere barrierer, NEK IEC 60079-25:2020, Annex B

Roar Evensen
Roar Evensen

Hei

Jeg er i kontakt med en utstyrsleverandør som utfordrer oss på tolkning av hvordan vi skal verifisere parallellforsynte egensikre instrumenter.

En sensor i sone 2 EPL merket Ex ia og har separate kretser ut til felles koblingshus for signal (RS-485) og spenningsforsyning (24VDC) med hver sin galvanisk isolator (barriere). Signalene blir forlagt i BFOU(i) kabler via multicore og 2x2 kabel det siste stykket fra koblingsboks ut til sensor. For meg så ser dette ut som en krets med mer en et tilknyttet apparat ekvivalent med figur B.3 i Annex B. og skal behandles videre med nye beregnede sikkerhetsverdier.

Leverandøren tolker derimot dette til å være 2 separate egensikre kretser som kan verifiseres hver for seg på bakgrunn av at hver krets i sensoren er galvanisk skilte.

Spørsmålet mitt blir da om de kan hevde verifisering ihht Annex A fordi kretsene er galvanisk skilte ute i sensoren?

Re: Egensikker krets med flere barrierer, NEK I...

Re: Egensikker krets med flere barrierer, NEK I...
Sverre Isaksen
Forumleder

Hei

Jeg må nok si meg enig med deg at dette høres ut som tilfellet beskrevet i Annex B3 i IEC 60079-25 med "Sources of power not deliberately connected", siden signalene ved en feil kan kobles sammen.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Trainor.no

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor