Elektrisk lås på dør til ex-romElektrisk lås på dør til ex-rom

Elektrisk lås på dør til ex-rom

Truls
Truls

Hei

Vi er i gang med å prosjektere el-låser/sluttstykker og automatiske døråpnere på nye dører til flere laboratorier, men er usikre på hvilke krav som stilles til dører og utstyr for øvrig.

Jeg tenker da først og fremst i forhold til ex.

Ikke noe av utstyret er tenkt plassert inne i selve ex-rommene, men i dørene/karmen og på utsiden av dørene. 

Dørprodusent forteller at det ikke stilles spesielle krav til selve dørene inn til et ex-rom annet en brann og røyktetting som for en vanlig branndør El 60 Sa osv. 

Må det brukes el-sluttstykker som er ex-godkjent (hvis det finnes) eller kan det brukes vanlige el-sluttstykker av god kvalitet? 

Vi har også tenkt å montere automatiske døråpnere over dørene inn til ex-rom. Ser dere noen betenkeligheter med dette i fold til ex?

Re: Elektrisk lås på dør til ex-rom

Re: Elektrisk lås på dør til ex-rom
Sverre Isaksen
Forumleder

Normalt sett vil ikke et laboratorie bli klassifisert som Ex-sone i hele rommet, kun i begrenset omfang rundt utstyr. Sjekk sonekartet for de aktuelle rommene og om plasseringen av dørlåsene er utenfor disse sonene.

Jobbe i Trainor?

Trainor AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor