Ex heat tracing, åpen installasjonEx heat tracing, åpen installasjon

Ex heat tracing, åpen installasjon

Oscar E. Stenheim
Oscar E. Stenheim

Hei,

Er på Ex inspeksjon om bord på en båt. her har de gått ut med 3 stk. heat trace kabler fra en Raychem Junction box (JBU-100-E).

Det jeg reagerer på er at varmekablene gåt ut fra JB uten panserslange eller annet form for mekanisk beskyttelse, inn i luftinntak.

Ett annet spørsmål jeg lurer på, er at de har stripset fast varmekabel på en rist, som er montert under en ventilasjonshatt (ventilasjons sopp). varmekablene her har heller ikke mekanisk beskyttelse og er utsatt for vibrasjoner og vær.

Har bilder av begge tilfeller, men får ikke lagt dem her.

Re: Ex heat tracing, åpen installasjon

Re: Ex heat tracing, åpen installasjon
Rune Øverland
Forumleder

Hei Oscar,

Det er vanskelig å svare konkret på dine spørsmål om installasjonen oppfyller kravene eller ikke. La meg derfor henvise til NEK EN 60079-14:2014 punkt 5.9 Valg for å ta hensyn til ekstern påvirkning

"Elektrisk utstyr skal velges og/eller installeres slik at det er beskyttet mot eksterne påvirkninger som kan påvirke eksplosjonsbeskyttelsen negativt."

En av av de faktorer man skal ta hensyn til er vibrasjoner, mekaniske støt, friksjon eller slitasje.

Vi får inntil videre leve i den tro at prosjektet i sin tid har gjort risikovurdering av installasjonen, og funnet det unødvendig med å beskytte varmekablene.

Hvis du sender fotografiene til vår forumansvarlige for Ex (Sverre Isaksen: sverre.isaksen@trainor.no), så kan han ta en nærmere vurdering.

Trainor AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor