Ex koblingsboks (med Ex komponenter) i sone 2

Spurt ${formatDate(1514977051)} av Eric | Siste svar ${formatDate(latestComment().postDate.timestamp)} av ${latestComment().author.name}

Eric

Subscribed
Subscribe

Henning,

Du har besvart noe lignende for meg tidligere (https://www.trainor.no/cms/Forum/Ex/Koblingsboks-som-skal-forsyne-Ex-ia-utstyr) men nå har jeg en litt annen henvendelse for samme type utfordring;

En kunde ønsker en National Instruments (cRIO-9063) kontroller som skal stå i sone 2. Denne har ett X-sertifikat (ftp://ftp.ni.com/cert/hazloc/cRIO%20UL%20Ex%20Hazloc%20Cert.pdf) som sier blant annet at denne kontrolleren må stå i en ATEX sertifisert boks med minimum IP54 iht. EN 60079-15. So far so good. Så må det i tillegg i denne boksen stå en Ex-godkjent DC/DC (galvanisk skille) som supplerer kontrolleren med 24 Vdc. Dette galvaniske skillet har en tilsvarende ordlyd. Hvis vi setter kontrolleren og det galvaniske skillet (med ledninger mellom komponentene) inn i en Ex godkjent boks og sender dette til kunde, blir dette regnet som ett produkt eller en installasjon? Siden dette er noe vi gjør for dette spesifikke prosjektet så blir det en installasjon slik jeg tolker det og det er opp til sluttbruker/kunden å dokumentere denne boksen som sikker for sone 2 siden de skal koble opp og terminere kabler. Er det en fornuftig vurdering? I så tilfelle holder det at kunden får manualer, tegninger og sertifikat på alle Ex-komponentene som dokumentasjonsunderlag?

Hvis man får ett sone2-sertifikat fra boksprodusenten på boks med kontroller (ikke det galvaniske skillet), kan vi då ved en seinere anledning montere inn det galvaniske skillet? Eller må utsteder av sone2-sertifikatet då vurdere denne nye komponenten i denne boksen før vi kan gå god for sammenstillingen?

Mvh,

Eric

Helpful answer marked by forum leader Løst
Svar
  • Rediger
  • Slett
  • Utesteng bruker
  • Fjern utestenging
Ex grunnleggende

Kurset gir deg nødvendig kunnskap om elektriske installasjoner i eksplosjonsfarlige områder, slik at du kan foreta installasjoner og utføre vedlikehold på en sikker måte. Les mer.

Svar (${ thread.comments.length })

${comment.author.name}

Forumleder
Postet ${formatDate(comment.postDate.timestamp)}
Instructor contact card
Bra svar markert av forumleder Bra svar
Svar
  • Rediger
  • Fjern
  • Utesteng bruker
  • Fjern utestenging
Denne kommentaren er fjernet.

Edit your answer

Legg til svaret ditt

Trainor logo

Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem? Logg inn

Registrer deg nå
Forumbrukere vil ikke se navnet og bildet ditt. Forumledere vil fortsatt se kontodetaljene dine.
Poster som:

${form.anon ? form.name : currentUser.firstName + ' ' + currentUser.lastName}

Du mottar opp til en e-post om dagen når det skjer noe i tråden.

Du har for øyeblikket ikke mulighet til å poste innlegg.

Logget inn som:
${ currentUser.firstName + ' ' + currentUser.lastName }
Min profil
Trainor logo
Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.

Registrer deg

Allerede medlem? Logg inn

Relevante kurs

Trenger du sertifisering, opplæring eller kurs i elsikkerhet? Enten du velger e-læring, et webinar eller et instruktørledet kurs fra Trainor, er kurset laget av våre fremste eksperter. Alt til det beste for din læring og sikkerhet.