Ex-merking på motorEx-merking på motor

Ex-merking på motor

Hei, har en eldre motor jeg som er merket EX sd 3n G

Lurer på om koblingshuset er d kapsling siden andre bokstav er vel sekundær kapsling (koblingshuset.) Og finner ikke noe ex beskrivelse på bokstaven s som kapslingsgrad noen steder.

Vet noen hva dette står for?

Tony

Re: Ex-merking på motor

Dette er en eldre tysk merking hvor det er beskyttelsestype Exs (spesialbeskyttelse) og Exd (eksplosjonssikker).

Exs spesialbeskyttelsen innebærer at det er benyttet en metode for å oppnå tilstrekkelig sikkerhet som ikke omtales i noen av de andre standardene for beskyttelsestyper. Den er altså testet og funnet sikker nok selv om den ikke er konstruert i henhold til noen av standardene som fantes den gangen.
I dag har denne beskyttelsestypen standard IEC 60079-33, og benyttes når man har en konstruksjon som ikke er i tråd med kravene i andre standarder, men allikevel har et høyt nok sikkerhetsnivå mot å bli tennkilde.

Om det er motoren som er Exs og koblingshuset som er Exd er ikke 100% sikkert basert på merkingen. Det kan være omvendt, og det er bare mulig å finne ut av ved å se på originaldokumentasjon eller ved å studere motoren.

Trainor AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor