Ex på kran/løfte utstyrEx på kran/løfte utstyr

Ex på kran/løfte utstyr

hei,

vil dere være egene krav for de som utfører feks en initial(detailed) inspection på sånt utstyr,og hvordan kan man da bevise slik kompetanse for å være i tråd med regelverk?

ett annet spørsmål vil naturlig da være om de som sertifiserer disse kan kreve(med loven i hånd) noe annet enn declaration of conformity på komponent nivå eller om det settes krav til dokumentasjon på alle komponenter som inngår i en slik installasjon som en "Assembly"? er det egene direktiver på kran/løfteutstyr?

Re: Ex på kran/løfte utstyr

Når det gjelder inspeksjon av Ex utstyret på kran/løfte utstyr så vil det være et kompetansekrav at man både har grunnleggende kunnskap om Ex utstyr, men også kompetanse på de spesielle krav for slik type utstyr.

Det er da spesielt viktig å være klar over at når det gjelder kran/løfte utstyr for bruk i Ex områder så er dette noe som faller inn under ATEX kravene, og det finnes en rekke normer spesielt for slik type utstyr. Disse kan du finne på EU sin liste over harmoniserte standarder på denne siden:
http://ec.europa.eu/growth/single...ards/equipment-explosive-atmosphere/

Svaret på det andre spørsmålet er at kran/løfte utstyr som selges som et ferdig produkt skal ha en DOC for det ferdige produkt, som også skal dokumenteres i bakkant at de spesifikke normene som jeg nevner ovenfor er fulgt. Det vil således være tvilsom at man kan kun forholde seg til DOC på den enkelte komponent.

Re: Ex på kran/løfte utstyr

hei,

litt sein tilbakemelding, men takker for svar. Det var omtrent som forventet, men nå har jeg litt mere kjøtt på beinet.

dette er ett supert tilbud.

hilsen Patrick 

Trainor AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

nor