de klassifisering af ex udstyrde klassifisering af ex udstyr

de klassifisering af ex udstyr

Hej Trainor.

Vi har oprettet en ny afdeling i Maersk drilling Norge som skal tage sig af EX vedligeholdse på vores rigge Jeg er på Maersk Integrator og er begyndt på det.Mit spørgsmål er.

Vi har områder som ikke er EX områder men indeholder ex udstyr vi ønsker at de klassifiserer disse komponenter hvad siger regl værket til denne fremgangs måde og hvor kan jeg læse om det, jeg mener at mærkeplade på feks JB box skal fjernes og der skal sættes en label på box som fortæller at JB box er blevet de klassifiseret.

Jeg ser frem til jeres svar.

Venlig hilsen.

Ole

Re: de klassifisering af ex udstyr

Hei Ole,

Dessverre så beskrives ikke problemstillingen med de-klassifisering i noe regelverk. I Ex-sone så er det krav til Ex-utstyr og merking og dokumentasjon på dette, men utenfor Ex-sone så er det ingen krav til slikt utstyr og det beskrives derfor ikke noe om hvordan man skal forholde seg til Ex-utstyr utenfor Ex-sone.

Her er det litt opp til dere selv hvordan dere vil forholde dere, men dere skal uansett ha oversikt over hvilket utstyr dere har de-klassifisert slik at det ikke tas i bruk i Ex-sone igjen uten at utstyret blir spesielt sjekket for dette.
Om dere skaffer dere oversikt ved å legge utstyret inn i databasen med en kommentar om at det er de-klassifisert og derfor ikke å anse som Ex-utstyr, eller om dere merker utstyret, er opp til dere.
Jeg anbefaler at dere gjør begge deler, men det viktigste er at dere har et system for dette, og at dette er gjennomført på alt slikt utstyr.

Merk at fjerning av label kan være problematisk da de ofte inneholder både elektriske data og Ex data. Da er det bedre å sette på en ekstra label som forteller at utstyret er de-klassifisert.

Trainor AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

nor