Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Arbeid på 12/24V DC systemer om bord i fritidsbåter, hvilke lover og regler gjelder?

Arbeid på 12/24V DC systemer om bord i fritidsbåter, hvilke lover og regler gjelder?

Ola
Ola

Hei
Finnes det noen "klare" retningslinjer på hva som kreves av kompetanse for å arbeide på 12/24V DC systemer om bord i fritidsbåter? 
i forskrift om elektroforetak og kvalifikasjonskrav for arbeid knyttet elektriske anlegg og elektrisk utstyr, står det i kapitel 1. Innledende bestemmelser, § 2. Virkeområde at forskriften IKKE gjelder for drift og vedlikehold av elektriske anlegg om bord i norske skip, fiskefartøy og flyttbare innretninger. 

Betyr dette at det enkelt og greit ikke er noen formelle krav til kompetanse for denne type arbeid? og man kan se bort fra kravene i kapitel 2. som omhandler blant annet registreringsplikt av foretaket? 

 

Re: Arbeid på 12/24V DC systemer om bord i frit...

Re: Arbeid på 12/24V DC systemer om bord i frit...

Se her; https://www.trainor.no/cms/Forum/...for-el-installasjon-i-daycruiserbaat.

Dette gjelder for endringer/ombygging, mens det for enkelt drift og vedlikehold av fritidsbåter ikke stilles kvalifikasjonskrav.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor