Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Faglig ansvarlig

Faglig ansvarlig

Nils
Nils

Vår faglig ansvarlige Bedriftselektriker (ansatt 2007) med Gr.L, innmeldt til DSB ønsker å trekke seg tilbake. Kan vi da rekruttere internt til å stå som faglig ansvarlig for drift og vedlikehold av bedriftens eget anlegg iht forskrift ?

Vi har følgende kandidater:

A: 3-årig Maskiningeniør 1986-1989. Ingen elektroerfaring

B: Fagbrev Automasjonsmekaniker 1996, 216 timers Elsikkerhetsmessig videreutdanning iht TBL’s kravspesifikasjon Reform 94, Jobbet som Automasjonsmekaniker hos oss fra 1996. Ingen elektroerfaring.

C: 2-årig Teknisk fagskole Elektrolinje 1989-1991, Fagbrev Automatiker 2001, Jobbet som automasjonsmekaniker hos oss fra 2001. Ingen elektroerfaring.

D: Fagskole på deltid med fordypning i automasjon 2011-2015. Fagbrev Automasjonsmekaniker 1998. Jobbet som Automasjonsmekaniker hos oss fra 2003. Ingen elektroerfaring

Re: Faglig ansvarlig

Re: Faglig ansvarlig

FEK § 7 beskriver følgende krav til "bedriftselektriker" i tredje avsnitt (ledd):

Den som har det faglige ansvaret for drift og vedlikehold av arbeidsgiverens egne lavspenningsanlegg eller små, enkle høyspenningsanlegg, skal oppfylle kravene i første ledd eller ha relevant fagbrev for de aktuelle arbeidsoppgavene og tre års relevant praksis fra de anleggstyper som fagbrevet omfatter.

Ingen av kandidatene du beskriver tilfredsstiller forskriftens krav.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor