Forgrening ny tavle til kjellerleilighet Forgrening ny tavle til kjellerleilighet

Forgrening ny tavle til kjellerleilighet

Montøren
Montøren

Skal montere inn ekstra sikringsskap til leilighet i kjelleretasjen i et eldre hus. I huset er det egen inntaksboks innvendig på loftet på den ene kortveggen (luftinntak). Her står KV/OV. Dette har tilstrekkelig størrelse, 3x50 A. Fra denne går det videre en kabel til sikringstavlen lenge inne i huset. Det er svært lite plass i denne sikringstavlen og ikke plass til ny 3 pol sikring og 16mm2 kabel. Føringsveier nedover i huset fra denne er også kompliserte.

En mulig løsning er å borre et hull ut gjennom inntaksboksen som er mye mer romslig, for deretter å gå med PFSP utvendig langs husvegg og ned til ny tavle. Setter da opp "forgreningsklemmer" etter OV/KV i inntaksboks.

OK løsning? Forutsetter selvfølgelig tilfredsstillende tetting rundt kabel og hull.

På forhånd takk for hjelpen!

Re: Forgrening ny tavle til kjellerleilighet

Re: Forgrening ny tavle til kjellerleilighet

Under forutsetning om egen måler for leilighet, og at alle relevante krav i NEK 400 følges, er løsningen du beskriver ok.

Trainor AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor