Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Installatør prøve

Installatør prøve

Marius
Marius

Hei.

Driver og lurer på og ta installatør prøve. Men usikker om jeg er kvalifiser. Har fagbrev gruppe L og teknisk fagskole automasjon. Har jobbet som bas på verft med installasjon av båter i  5 år. Og nå jobber jeg som bas på land, større prosjekter på land innenfor skole,industri, privat på 4 året i denne stillingen. Er jeg kvalifisert til og ta prøven om jeg tar forberedende kurs og studerer e hel del i ettertid? 

Re: Installatør prøve

Olav Fossdal
Olav Fossdal

Beklager, du trenger 3 år med relevant praksis som f.eks saksbehandler/prosjektleder med praksis innenfor prosjektering av elektriske anlegg:

ref:https://www.installatorproven.no/vare-prover/kvalifikasjonskrav/

Du kan også se filmen på forsiden av: https://www.installatorproven.no/

Re: Installatør prøve

Re: Installatør prøve

Om du har eksamen fra teknisk fagskole før 31/12-2016 gjelder overgangsregler, og du kan ta installatørprøven med bakgrunn i montørpraksis. Hvis ikke må du ha saksbehandlerpraksis slik Olav skriver.

Om dette er ok må du likevel avklare med administrator av prøven, Thor Egil Johansen, om fagbrev som elektriker og fagskole automasjon tilfredsstiller kravene for å ta prøven.

Re: Installatør prøve

Marius
Marius

Ok, jeg var ferdig med fagskolen i 2013. Hvor kan jeg kontakte Thor Egil Johansen? 

Re: Installatør prøve

Re: Installatør prøve

https://www.installatorproven.no/.

Re: Installatør prøve

Marius
Marius

Ok takk, har sendt han en mail.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor