Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Komfyrvakt

Komfyrvakt

Trond Selstø
Trond Selstø

Hei ! Var på en befaring i en bolig der det var bla. fornyet kjøkken. Det var ikke montert komfyrvakt. Selger /megler sa dette ikke var pålagt når det ikke var trekt nye ledninger til komfyr kontakt. Ellers så er jo alt på kjøkkenet nytt.

Min praksis er alltid å fortelle kunde att forskriftene pålegger komfyrvakt ved endring av installasjon på kjøkken. Uansett er jo dette en god sikkerhet.

Hva sier forskriftene om dette og hvor går grensesnittet ?

Re: Komfyrvakt

Re: Komfyrvakt

Dette er ikke beskrevet i forskrift (fel) eller standard/norm (NEK 400), men følger av avklaring fra DSB i Elsikkerhet 78. Her omtales endringer i eksisterende installasjoner.

Ut ifra føringer i Elsikkerhet 78 mener jeg selger/megler har forstått dette korrekt.
Det er imidlertid bra å gi en sterk anbefaling om komfyrvakt ved endringer av installasjon på kjøkken, men man bør ikke fremstille dette som et krav i de tilfellene hvor tilførsel/tilførsler til komfyr beholdes.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor