Norsk Engelsk Svenska Polsk

Krav til arbeidstøy i fbm jording av høyspennings anlegg med moderat spenning.Krav til arbeidstøy i fbm jording av høyspennings anlegg med moderat spenning.

Krav til arbeidstøy i fbm jording av høyspennings anlegg med moderat spenning.

Vidar Strømsnes
Vidar Strømsnes

Dersom det skal gjøres arbeider på ROV(fjernstyrt undervannsfarkost) ombord på båt eller rigg, krever dette at anlegget skal gjøres spenningsløst og kortsluttes/jordes. Typisk spenning på et slikt høy spenning anlegg er 3kV. Dette er arbeid som blir gjort en sjelden gang i forbindelse med at kabel til ROV får feil og må termineres på nytt. Selve jordings operasjonen gjøres av ROV pilot eller supervisor som har tilstrekkelig kunnskap med sertifikat eller kurs for å gjøre dette. Spørsmål er da om det er krav til bekledning utover visir, hansker og normal kjeledress i flamme hemmende materialet. Ser at det står at glidelåser og knapper skal være dekket av tøy eller være i ikke ledende materiale. Er vanlig kjeledress som er merket for arbeid med elektrisitet tilstrekkelig for å kunne utføre en typisk kortslutting/jording operasjon i skap?

Re: Krav til arbeidstøy i fbm jording av høyspe...

Re: Krav til arbeidstøy i fbm jording av høyspe...

Det er ikke spenningen som er avgjørende, men hendelsesenergien som oppstår ved kortslutning/jordslutning.
Du finner mer om dette i følgende tråder i forumet; https://www.trainor.no/cms/Forum/...DSB/Hendelsesenergien-i-en-fordelinghttps://www.trainor.no/cms/Forum/...B/PPE-ved-arbeid-i-elektriske-anlegghttps://www.trainor.no/cms/Forum/...lse-mot-lysbue-ved-hoeye-energinivaa.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
Trainor.no

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor