Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Takboks som koblingsboks

Dette er en arkivert forumtråd. Hvis du har spørsmål om temaet må du opprette en ny forumtråd.

Takboks som koblingsboks

Ronny
Ronny
Er det mulig å utdype hva det er som er nytt med hensyn til korreksjonsfaktorer i forbindelse med å benytte takbokser som koblingsbokser i skjulte anlegg?

Re: Takboks som koblingsboks

Forumleder
Forumleder
52A.6.2 side 177 i NEK 400:2002
Kabel ført i tak
Dette tilsvarer referanseinstallasjonsmetode A. Det kan være nødvendig å anvende korreksjonsfaktor pga forhøyet temperatur som oppstår i takbokser og lignende.

Omgivelsestemperatur i takboks kan bli mellom 40-50°C. Korreksjonsfaktor Tabell 52A-14.

Det oppfordres til ikke å benytte takboks som anleggets ”forgreiningspunkt”

Korreksjonsfaktoren unngås ved å viderekoble kun til små og kjente belastninger

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor