Test av høyspentanlegg Test av høyspentanlegg

Test av høyspentanlegg

Tom
Tom

Hei,

Jeg har et spørsmål vedrørende kvalifikasjonskravene i et mulig kommende prosjekt.

Oppgaven går ut på å teste et høyspent bryteranlegg for en kunde over en lengre periode. Vi er godkjent og registrert hos dsb for kontroll av anlegg i henhold til FEK og utfører høyspenning tester på eksisterende anlegg.

Det aktuelle bryteranlegget som nå skal testes er ikke en del av et anlegg, men skal testes ved et laboratorium  som en del av en kvalifisering.

Kan det i et slikt oppsett kunne kreves at faglig ansvarlig oppfyller FEK § 7, utover fagbrev og teknisk fagskole ?

Re: Test av høyspentanlegg

Re: Test av høyspentanlegg

Jeg regner med at dere er registrert i Elvirksomhetsregisteret (DSB godkjenner ikke virksomheter for kontroll av elektriske anlegg).

Slik §§ 7 og 9 i FEK er utformet, så er det ikke noe som tilsier forskjellige krav om kontroll foregår hos kunde eller i et laboratorium. Uansett må faglig ansvarlig tilfredsstille § 7 første ledd.

Re: Test av høyspentanlegg

Tom
Tom

Hei Hans Olav,

Takk for svar.

Ja det stemmer at registreringen er i Elvirksomhetsregisteret, men trodde at denne lå innunder/var en del av dsb så tok meg den friheten.

Nei det var slik jeg også tolket det, men siden testoppdraget vil gå over lengre tid (flere uker) så var jeg litt usikker på om dette ville resultere i andre krav

Trainor AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor