Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Varmekabel

Varmekabel

Camilla
Camilla

Jeg skal legge en varmekabel på bad og vil ha mest mulig varme.

Badet er 5 kvadrat og jeg velger da å kjøpe en kabel på 800 w fra øglænd. Dette vil da bli 160 w per meter.

Problemet er når jeg legger den vil den noen steder bare ha 9,5 cm CC avstand pga sluk. 

Den er da over 160 w per meter. Burde jeg byttet kabel til en mindre eller er jeg fortsatt innenfor kravet? Minte tillatte avstand fra leverandør er 7 cm. 

Re: Varmekabel

Elektriker
Elektriker

Å legge 160W pr m2 er bare tull. Man overstiger fort grensene, er en større påkjenning for termostaten, koster mer, tar lengre tid. 

Legg for eksempel 125 W m2. Da har man mye bedre slingringsmonn. 

Du legger med samme CC over alt. En går ikke tettere på grunn av sluk og andre hindre.

150w/m2 er maks anbefalt, 160 er maks uansett. Du går over 160 her, ettersom slukene også tar areal. Andre ting som innfelt do tar også areal.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor