Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

kortslutningsvern

kortslutningsvern

mikkal.z
mikkal.z

hei

er kortslutnigsvern automatsikring? hvordan virker faktisk kv hvis feilen kommer borti vernet? 

Re: kortslutningsvern

Re: kortslutningsvern

En automatsikring har både vern mot overbelastning (termisk) og kortslutning (elektromagnetisk).
Hvis du googler "elektromagnetisk utkobling" får du ytterligere forklaring på hva dette innebærer.
Ved en kortslutningsstrøm, f. eks. Ik2pmin (IT med jordfeilvern), som ikke er lavere enn vernets grense for momentan utkobling (I5), vil vernet løse ut raskere enn 0,1 sekund.

Normen (NEK 400:2018) stiller imidlertid ikke krav til momentan utkobling (t < 0,1 s), men fra 2018 er det særnorsk krav i avsnitt 425 til maksimal utkoblingstid på 5 s. Ett av kriteriene på side 214 i normen må være tilfredsstilt, for at FEL § 23 skal være ivaretatt. 

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor