DefinisjonerDefinisjoner

Definisjoner

Hva er effektbryter i forhold til overlastværn, kortslutningsværn og kurssikring? Er det forskjellig karakteristikk på effektbryter og overlastværn og kortslutningsværn?

Re: Definisjoner

En effektbryter er både overbelastning og kortslutningsvern. Kan også være en kurssikring. 

Så skjønner ikke helt hva du faktisk spør om her. Er du elektriker? 

Re: Definisjoner

Er læregutt, men på en bedrift der de såkalte elektrikerne er lysrørbyttere og motorværnresettere, så det blir ikke noen lange faglige forklaringer på mine spørsmål.

Sålangt har jeg skjønt at man har kurssikringer i et sikringsskap med forskjellige karakteristikker i forhold til hva som er lasten til kursen f.eksempel C-kar på litt tungtstartende utstyr og B-kar på vanlige stikkontaktkurser der det forventes at det ikke er høy startstrøm på lasten.

Effektbryter var litt nytt for meg. så det er kombinert OV og KV det da altså? når skal man velge effektbryter i forhold til OV?

Re: Definisjoner

Kan eksempelvis være i en hovedtavel som fordeler ut til undertavler, underfordelinger, eller forankoblet startere større motoranlegg.

De tåler høyt kortslutnigsnivå opp til høye» spenninger og har greie vern med gode justeringsmuligheter, alt etter tiltenkt bruk. 

Om du ser litt på sidene til schneider eller ABB vil du fine mer info. Koster norn kr, men en får vel hva en betaler for..)

Re: Definisjoner

På engelsk kalles gjerne en automat for en miniatyr-effektbryter. Se her; https://www.schneider-electric.co...9-miniature-circuit-breakers---mcbs/.

Et OV-vern er en automat, med en karakteristikk tilpasset påfølgende automater for forbrukerkurser, for å oppnå god selektivitet.

Trainor AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor