Måling av utgjevningsforbindelser

Måling av utgjevningsforbindelserMåling av utgjevningsforbindelserMåling av utgjevningsforbindelser

Utjevningsforbindelser i et jordingssystem er viktig for å ivareta person- og driftssikkerheten. Virksomheter må forsikre seg om, og kunne dokumentere, at utjevningsforbindelsene i et anlegg ikke har endret seg på grunn av korrosjon, mekaniske påkjenninger eller annen slitasje. Vi kan hjelpe deg med måling og dokumentasjon av anlegget ditt.

God ledningsevne

Måling av utjevningsforbindelser i jordingssystemet viser at forbindelsesledere er hele og har god ledningsevne, slik at det ikke kan oppstå potensialforskjeller i det elektriske anlegget. Dette er viktig informasjon som inngår i beregningen av berøringsspenninger.

Anbefalt målemetode

Jordforbindelser og hovedjordledere måles ved hjelp av injeksjonsmetoden, som er en firepunktsmetode. Det påtrykkes en høy strøm, og spenningsfallet måles. Dette gir grunnlag for å beregne resistans med høy oppløsning og stor nøyaktighet. Høy målestrøm i kretsen og separat måling av spenningsfall gir et nøyaktig resultat for motstand i sløyfen. Trainor benytter avanserte testinstrumenter med måleområde ned til 0,1 µΩ og teststrømmer opp til 600 A. Målesløyfen kan "polvendes" for å undersøke om utilsiktede verdier påvirker resultatet.

Kontaktpersoner

-

Tore Solhaug

Teknisk leder - Trainor Kontroll og Måling AS

Telefon:    481 28 766
E-post:    tore.solhaug@trainor.no

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor