Høye ambisjoner blant "de tre store"

Av Henrik Eklund, Busan.

Korea huser verdens største skipsbyggerselskaper. "De tre store" - Hyundai Heavy Industries, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering og Samsung Heavy Industries - ligger alle langs sørkysten av den koreanske halvøya. Rederier, operatører, utstyrsleverandører, ingeniør- og bemanningstjenester blomstrer, og danner en klynge av beslektede selskaper rundt disse gigantene. I Korea bygges for det meste ultrastore containerskip, tankskip, LNG-skip og boreskip, noe som er svært synlig i ordrebøkene på koreanske verft. Men Korea er også det foretrukne stedet for å produsere for eksempel halvt nedsenkbare rigger, plattformer, topsides og oppjekkbare rigger.

Behovet for kompetanse

Med alle disse avanserte prosjektene og hundretusener av arbeidere i rotasjon, er behovet for kompetanseutvikling alltid på agendaen. På grunn av de mange Norges-relaterte prosjektene ved koreanske verft, bestemte Trainor seg for å etablere seg i landet. Oppbyggingen startet i 2014, og vi har nå åpnet et helt nytt opplæringssenter, strategisk plassert nær verftene i byen Busan.

Sitat

Med vår kompetanse, vår lange erfaring og vårt fokus på kvalitet tar vi sikte på å være den foretrukne leverandør av opplæring innen beredskap for den koreanske offshore- og skipsbyggingsindustrien.

Henrik Eklund, Country Manager
Sitat

Trainor kan allerede tilby hele sin portefølje av klasserom og e-læringskurs på engelsk til det koreanske markedet, og arbeidet med lokale kurs på det lokale språket utvikler seg raskt. Med vår kompetanse, vår lange erfaring og vårt fokus på kvalitet tar vi sikte på å være den foretrukne leverandør av opplæring innen beredskap for den koreanske offshore- og skipsbyggingsindustrien. Og dét for alle prosjekter, ikke bare de som er relatert til Norge. Vi vil også forsyne markedet med kurs i norske såvel som internasjonale standarder og retningslinjer.

Et trygt arbeidsmiljø

Et produkt vi vet vil være svært populært i Korea er IECEx sertifisering av personellkompetanse (CoPC). Det internasjonale sertifikatet er svært nyttig for personell som veksler mellom prosjekter fra hele verden. Trainors status som en IECEx Recognized Training Provider og vårt nære samarbeid med sertifiseringsorganet til IECEx gir oss en god mulighet for å bli den ledende leverandøren av forberedende trening for denne ordningen.

Tempoet i Korea er hurtig, og markedet er ekstremt krevende. Til tross for økende konkurranse fra Kina, er det ingen tvil om at de koreanske verftene har ambisjoner om å opprettholde sin ledende stilling. Godt utdannet personell er avgjørende for et trygt arbeidsmiljø, og et klart konkurransefortrinn. Trainor har tatt utfordringen.

 

Publisert 28/08-2014 13:05