Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Varmt arbeid begrep

Varmt arbeid begrep

PG
PG

hei, når er det krav om varmtarbeid kurs for eksempelvis krympe krympeslange / isolasjon på kabel dette ved bruk av el føner eller gass?

Dette i marked industri, skip og offshore (flyttbare innretningerkr

Re: Varmt arbeid begrep

Så lenge maskinen/utstyret du bruker genererer nok varme til at det kan føre til brann så er det ett krav ja. Fra definisjonen i regelverket: "Varme arbeider omfatter bruk av åpen flamme, varmlufts-, sveise-, skjære-
og/eller slipeutstyr"

Dette gjelder overlat, men det er hjemlet i forsikringsavtaler, offshore og skip har de som regel egne regler rundt dette. Det er også mange større selskaper som er selvassorandører og har da egne rutiner som skal dekke opp for sikkerheten.

Re: Varmt arbeid begrep

Elin
Elin

Hei,

Har en diskusjon ang. klassifisering av skjøting av fiber ute i felt på produksjonsplatform som er i drift, spørsmål er som følger: Vil skjøting av fiber betraktes som Varmt Arbeid klasse A eller Varmt arbeid klasse B, noen innspill her?

Re: Varmt arbeid begrep

Har kontaktet en aktør www.fossfiberoptikk.no

De har ikke noen eksakte tall på temperaturen på sveiseflammen, jeg tror grunnen kan være at det er så veldig konsentrert over så lite område i lysbuen at det er vanskelig å måle. Jeg ser enkelte steder på nett at det indikeres opp til 1000 C, men vet ikke om dette er reelt:

https://www.cablinginstall.com/ho...for-hazardous-flammable-environments

Sendt en mail med forespørsel til Fujikura som er vår leverandør og her har dere svaret:

Min kontaktperson hos Fujikura melder: The approximate temperature at the melting point of the arc is 1,800°C.

Varmt arbeid klasse A

Ved varmt arbeid klasse A skal sikkerhetstiltak i samsvar med Sikkerhetstiltak ved varmt arbeid klasse A ivaretas. Varmt arbeid klasse A omfatter arbeid med utstyr og verktøy som utgjør en effektiv tennkilde og som ved normalt bruk kan antenne en eksplosiv atmosfære og/eller faste stoffer eller væske. Det vil si at tennkilden avgir høy energi i form av gnister, åpen flamme, lysbue og/eller har en overflatetemperatur som er 48 høyere enn tenntemperaturen for det mediet som kan eksponeres. Tennkilder kan som eksempel omfatte:

• Sveising

• Hulling av rør og beholdere under trykk (hot tapping)

• Bruk av vanlig slipe/kutteskive

• Varmekrymping med bruk av åpen flamme

• Forvarming

• Spenningsgløding

• Brenning

• Pinnesveising (stud welding)

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Adgang til elektriske anlegg (E-læring)

Tenker du på sikkerhet når du utfører arbeidet ditt i elektriske anlegg? Hold deg oppdatert slik at du ikke utsetter deg selv eller andre for fare.

Les mer

Aktiviteter nær kraftledninger og kabler i bakken (E-læring)

Hvordan jobbe trygt nær elektriske anlegg? Lær å ta riktige avgjørelser og risikovurderinger. Kurs for anleggsarbeidere, bønder, skogsarbeidere m.fl.

Les mer

Farlig verktøy / HMS på arbeidsplassen (E-læring)

Les mer

Førstehjelp ved strømulykker (E-læring)

Skaff deg kunnskapen du trenger slik at du vet hvordan du skal opptre i en ulykkessituasjon. Kurset tilfredsstiller myndighetskrav.

Les mer

Utfylling av arbeidsinstruks til varme arbeider (E-læring)

Målet med dette kurset er å bidra til å gjøre arbeidshverdagen tryggere. Etter fullført kurs skal kurstaker ha fått en utvidet forståelse for hvordan arbeidsinstruksen kan brukes som en sjekkliste for å trygge arbeidsplassen. I tillegg vises praktiske eksempler på problemstillinger man kan møte, og hvordan de løses.Kurset er gratis, og kan tas så ofte man ønsker.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer
nor