1) Finnes det mykstartere? Nei, jeg ville ikke ta dette som et utgangspunkt som løsning.
2) Vernet (sikringen) må være i henhold til NEK 400. Vernet skal kunne bryte enhver overstrøm opp til og med den høyeste forventede kortslutningsstrøm som kan oppstå på det stedet hvor vernet er installert.
Strøm/-tidskurven (vernets utløserkarakteristikk) skal være i samsvar med de krav som er angitt i NEK EN 60947 og NEK EN 60269.
Det er viktig at vernet bryter enhver overbelastningsstrøm i kretsens ledere før slik strøm fører til en temperaturstigning som kan være skadelig for isolasjon, skjøter, koblinger, avslutninger eller ledernes omgivelser.
3) Spør deg: Er vernet som er installert i orden? Dersom vernet har blitt utløst flere (mange) ganger, er det sannsynlig at utløserkarakteristikken endres (bi-metallet blir ""slappere""), og vernet løser ut tidligere enn angitt karakteristikk. Eventuelt erstatt ""slitent"" vern med ""friskt"" vern med samme installerte karakteristikk.
4) Sjekk spenningen på kursen. Er spenningen lavere enn angitt, vil effektforsterkeren trekke høyere strøm.
5) Når du slår på PA effektforsterker, slå den på i ""tomgang"". Dette vil begrense effekten anlegget trekker som startstrøm.
6) Et siste alternativ er å endre utløserkarakteristikken, men som sakt, dette må skje i henhold til NEK 400.
Alt avhengig av utløserkarakteristikken kan et vern gi ""rask"" eller ""treg"" utløsning. Vernet kan ha vidt forskjellige egenskaper ved henholdsvis overbelastning og kortslutning.
Tabell for ulike utløserkarateristikker