Alle nyheter

Deltakerrekord under årets Elsikkerhetskompetanse

Over 140 deltakere var til stede da Trainor samlet elektropersonell fra energibransjen til påfyll av ny kunnskap og inspirasjon om elsikkerhet på Quality Hotel i Tønsberg.

Over 140 deltakere var til stede da Trainor samlet elektropersonell fra energibransjen til påfyll av ny kunnskap og inspirasjon om elsikkerhet på Quality Hotel i Tønsberg.

13.–14. mars var det duket for Trainors årlige fagkonferanse for elektropersonell i energibransjen. Elsikkerhetskompetanse 2024 bød på en god miks av faglige innlegg, erfaringsutvekslinger og nettverksbygging.

– I år hadde vi rekordmange deltakere på hele 140 stykk. Det var utrolig stas og vitner om at vi har lykkes med å skape en unik møteplass for elektropersonell i energibransjen, sier Trond J. Løfqvist i Trainor.

Spennende foredrag

Det var lagt opp til et spennende og innholdsrikt program med aktuelle temaer fra ledende selskaper som Fluke, Elywhere, Presisjons Teknikk, Tranemo, Eskeland Electronics, TLC Elektro og Tensio. I tillegg hadde REN, NEK og DSB interessante foredrag som skapte godt engasjement blant deltakerne.

– NEK kom med nyttig informasjon om status på NEK-standarder og komiteenes fokusområder. DSBs foredrag skapte fine diskusjoner, de informerte om regelverk-endringer og veiledet om kompetanse- og kvalifikasjonskrav. I tillegg kom DSB med gode presiseringer, selv om enkelte skulle ønske mer konkrete detaljer på visse punkter, legger Trond til.

Mange utstillere

Det var åtte tilgjengelige utstillerplasser og alle var booket. Deltakere kunne derfor benytte pausene til å bli kjent med flere interessante selskaper og deres utvalg av blant annet måleinstrumenter, bekledning og beskyttelsesutstyr.

Fornøyde deltakere

Tilbakemeldingene fra deltakerne på Elsikkerhetskompetanse 2024 har vært gjennomgående positive. Fagkonferansen ble rost for sitt innholdsrike faglige program, dyktige og engasjerte foredragsholdere, og at det ble tilrettelagt for en dialog mellom DSB og energibransjen. Den sosiale samlingen på kvelden med middag og underholdning ble også trukket frem som en positiv del av arrangementet.

Spikret neste års samling

Trainor har allerede bestemt seg for å gjenta suksessen til neste år, og ber alle om som er opptatt av elsikkerhet og trygge arbeidsplasser om å holde av datoene 19. og 20. mars i 2025.