EX de releEX de rele

Dette er en arkivert forumtråd. Hvis du har spørsmål om temaet må du opprette en ny forumtråd.

EX de rele

Asbj
Asbj
Kan en sette inn et DIN montert "EX de" rele i et kontrollsystemskap (IP21), som står inne i et utstyrsrom? EX de rele fordi det kan tenkes at gass kan trenge inn i rommet, men rommet er uklassifisert område.

Re: EX de rele

Forumleder
Forumleder
Er dette styreskapet sertifisert Ex? Hvis skapet ikke er sertifisert Ex, kan du montere hva du vil av utstyr inne i dette skapet så lenge dette utstyrsrommet regnes som et uklassifisert område. Hvis dette skapet er sertifisert så kan man kun innmontere utstyr som står deffinert i sertifikatet. Hvis man velger å innmontere ekstra utstyr som ikke er deffinert i sertifikatet, siden det står i sikkert område så gjelder ikke sertifiseringen for dette skapet

Re: EX de rele

Tor Johansen
Tor Johansen
Slik jeg tolker spørsmålet, går det kanskje mer på utstyrets klassifikasjon(sikkerhetssystem) enn montasje av komponenter og utstyr i kapsling.Er anlegget det skal arbeides på/med deler av eks. et sikkerhetssystem som skal være operativ etter et vist ESD-nivå, må samtlige komponenter (inkl.kapslinger etc.) være i Ex utførelse i hht. sonekart/plassering av utstyr.
(Forutsetter vi at EXde rele skal være operativ ettter ESD-2 nivå må kapsling eks. være i godkjent Ex utførelse.)

Re: EX de rele

Forumleder
Forumleder
Det er helt riktig, skal dette skapet være i drift ved et ESD nivå 2, må alt utstyret være i Ex utførelse inkludert skapet utstyret står i ihht. sonen som kan oppstå og gassklassifisering. Er det et Exd eller et Exp skap så kan man benytte vanlig utstyr innen for rammen av sertifikatet til skapet.
Nå kan du ta mange av våre klasseromskurs som webinar på nett.
Interaktivt og med instruktør.

Trainor AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor