Norsk Engelsk Svenska Polsk

Ex vedlikehold på niplerEx vedlikehold på nipler

Ex vedlikehold på nipler

Kare
Kare

Hei

Lurte litt på hvordan ex vedlikehold utføres i praksis på ex nipler (bortsett fra visuell inspeksjon)

Er det "vanlig" ved "detailed inspection" å demontere nippel og sjekke f.eks jording på ExD nipler, gjenger/flammespalte osv?

Re: Ex vedlikehold på nipler

Re: Ex vedlikehold på nipler
Sverre Isaksen
Forumleder

Hei,

Det kommer nok litt an på inspektøren, typisk på fabrikkinspeksjon eller ved innledende detaljert inspeksjon vil man ta et utvalg av støpenipler for å kontrollere om det er gjort riktig, og på nipler med armering avsluttet i klem/ kon-ring om armering er festet riktig. Resultatet av denne sjekken vil avgjøre om man åpner alle. Det som er risikoen ved å demontere er at man risikerer å ødelegge og å skape slitasje.

Sjekkpunktet på kabelinnføringer i innledende inspeksjon sjekklisten i IEC 60079-14 og på detaljert inspeksjon i IEC 60079-17 sier ingenting om å demontere nipler, men sjekke at de er av korrekt type, komplette og strammet.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Trainor.no

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor