Norsk Engelsk Svenska Polsk

NEK-EN 60079-17 sjekkliste Ex NEK-EN 60079-17 sjekkliste Ex "d"

NEK-EN 60079-17 sjekkliste Ex "d"

Martin Bidmead
Martin Bidmead

I NEK-EN 60079-17 sjekkliste Ex "d"- tabell 1, seksjon B - INSTALLATION - GENERAL pkt. 4 står det "stopping boxes and cable Box are correctly filled" - hva er en "stopping box" og en "cable box"? Aldri hørt disse begrepene og må vite hva det betyr og hva det vil være på norsk. Det er vel bare for ex "m" der koblingshus skal "fylles" - så hva menes i praksis?

I mitt tilfelle er det en Ex d flowmåler - eneste som ovenstående kan gi mening for er cable gland som er fylt med en "compund" under installasjon, men det er jo ikke det som står?

I punkt 7 står det "Fault loop impedance (TN systems) or earthing resistance (IT-systems) is satisfactory. Vi leverer utstyr ferdig montert på ramme med "Junction Box" - så det som menes da er kun måling av hjordforbindelse fra instrument og frem til Junction Box? Kunde må så måle det samme i sitt system men helt til "hovedjord" i sitt anlegg?

Re: NEK-EN 60079-17 sjekkliste Ex "d"

Re: NEK-EN 60079-17 sjekkliste Ex
Sverre Isaksen
Forumleder

Hei,

"Stopping boxes and cable boxes" er for "conduit" eller rør-anlegg på norsk. Dette er en løsning som ikke er tillatt i Norge, så sjekkpunktet er ikke relevant.

Enig med din logiske slutning at kunde må måle jordforbindelsen. 

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Trainor.no

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor