Oversømmelse/vanninntrengning i Ex e kapslingOversømmelse/vanninntrengning i Ex e kapsling

Oversømmelse/vanninntrengning i Ex e kapsling

Ericen
Ericen

Hei,

Klassisk tilfelle fra en kunde: De har noen Ex e kapslinger/panel utstyrt med Ex e klemmer, Ex d e betjeningsmateriell (brytere og lamper) i lokk, diverse Ex d e kabelgjennomføringer og blindplugger. Kunden sier at de har vært uheldig og hatt oversvømmelse/vanninntrengning i disse panelene og at de derfor ønsker å erstatte noe av betjeningsmateriellet soim er vannskadet (ikke fungerer), likt for likt (identiske typer) så klart. Jeg er skeptisk til dette då jeg mener at dersom de har hatt oversvømmelse i disse panelene så må de ha en full detaljert gjennomgang på alle komponenter (ikke bare de som ikke fungerer) iht. IEC/EN 60079-17 og at kunden mest sannsynlig må bytte mange av Ex komponentene selv om de funksjonsmessig virker.

Noen synspunkt?

Mvh,

Ericen

Re: Oversømmelse/vanninntrengning i Ex e kapsling

Re: Oversømmelse/vanninntrengning i Ex e kapsling
Sverre Isaksen
Forumleder

Hei Eric.

Enig med deg, på Ex e er det jo viktig å unngå krypstrømmer og gnister som kan oppstå etter vannskade, selv om utstyr fungerer. Det er også viktig å finne ut årsaken til vanninntrengningen, for å hindre at dette skjer igjen.

Nå kan du ta mange av våre klasseromskurs som webinar på nett.
Interaktivt og med instruktør.

Trainor AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor