bakgrunnsbilde blå og hvit
Person forvirret over Eks merking

E-læring slik fagfolk vil ha det!

Det nye kurset i merking av Ex-utstyr for elektrofagfolk tar for seg kjente problemstillinger, satt i situasjoner du kjenner deg igjen i. Dette sørger for at det blir lettere å huske det du lærer, samt at kurset oppleves mer relevant og engasjerende enn a

Spesialtilpasset kurs for elektrikere, automatikere, ingeniører, prosjekteringspersonell, produsenter og leverandører av Ex-utstyr. Kurset er digitalt, og underveis i gjennomgangen får du praktiske oppgaver å besvare. Klar for å sette i gang? Klikk her.

merking av Ex utstyr

Er du oppdatert på merking av Ex-utstyr?

Merking av Ex-utstyr kan være komplisert, men er enormt viktig å holde seg oppdatert på. Skal du gjøre elektrisk arbeid i områder som er potensielt eksplosjonsfarlige, må du ha kunnskaper og ferdigheter som lar deg utføre oppdraget på en sikker måte.  Både for deg selv og de rundt deg.

Det betyr at du må være oppdatert på hva merkingen av Ex-utstyr faktisk betyr. Det kan du lære her.

Person forvirret over Eks merking

Dette er et veldig nyttig kurs. Tydelig forklaring og god animasjon. Nå vet jeg hvordan jeg skal lese merkeskiltet i henhold til ATEX og IECEx. Jeg anbefaler sterkt dette kurset.

Fornøyd kunde

Hvem trenger dette kurset?

Skal du jobbe i et område som kan være eksplosjonsfarlig? Da må du ha riktig kompetanse, og vite at utstyret du bruker er godkjent for området det skal brukes og plasseres i.

Denne informasjonen finner du på utstyrets merkeskilt, men standardene som beskriver hvordan det skal merkes kommer i stadig nye revisjoner. Disse nye standardene, og mye mer, får du med deg i vårt nye kurs om merking av Ex-utstyr for elektrofagfolk.

Eks merking - arbeidere foran en tank i et eksplosjonsfarlig område
Eks merking-arbeider holder ex-merkeplate (elektrisk)

Dette lærer du:

Hvordan lese av et merkeskilt, elektriske beskyttelsesarter, sertifikatreferanser, merking etter IEC-standard og i henhold til ATEX-direktivet. Du får også en introduksjon til merking av mekanisk utstyr, kort historikk rundt merking og merking av tilknyttet utstyr og apparater.

Hvor jobber du?

Hvor du jobber i verden legger føringer for hvilke direktiver og standarder som gjelder. Derfor er det to varianter av kurset. Begge kursene kommer på to språk – norsk og engelsk.

  • For deg som jobber i Norge/Europa/EØS: IECEx/ATEX-merking av elektrisk utstyr - Kjøp her.
  • For deg som jobber utenfor Norge/Europa/EØS: IECEx-merking av elektrisk utstyr - Kjøp her.
Eks merking - oversiktsbilde av raffineri
Utfylling av arbeidsinstruks for varmt arbeid

E-læring gjør hverdagen enklere

E-læring er lett, trygt, enkelt og effektivt. Å lære om merking av Ex-utstyr kan du gjøre hvor som helst, når som helst.

  • Gjennomfør på mobil, desktop eller tablet
  • Fortløpende oppgavebesvarelser
  • Ekte situasjoner tilpasset din hverdag
  • Praktisk rettet