Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

1000V IT til 1000V TN i oppdrett

1000V IT til 1000V TN i oppdrett

Haldor-Inge
Haldor-Inge

Det har i den senere tid blitt mer og mer vanlig å levere 1000V fra nettselskap til flåte i oppdrettsnæringa. I utgangspunktet er disse trafoene 1000V-IT (Yyn0). Hva galt kan skje om man kobler en Yyn0 trafo til å være TN med PEN-leder fram til første fordeling? PEN stopper der og blir etter risikovurdering ikke ført videre. Eller må det også i slike tilfeller må være en Dyn11 trafo?

Kunde ønsker bare å bruke fase-fase spenning som ute på flåte blir transformert ned til 230V-IT. 1000V må her bare ansees som en overføringsspenning på lengre strekk, samtidig som det fortsatt er lavspent.

Kunden vil aldri ta med seg jord eller N-leder ombord, det er kun en 3-leder kabel m/armering og skjerm som brukes og der disse er isolert bort før kabel føres ombord. 

Re: 1000V IT til 1000V TN i oppdrett

Re: 1000V IT til 1000V TN i oppdrett

Dette tenker jeg produsent/leverandør av trafo er nærmest til å svare på.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor