Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Bryteevne betjening

Bryteevne betjening

Andreas
Andreas

Side 149 i montøhåndboken 2018 står det om når en sikring skal betjenes av ikke sakkyndige er maks bryteevne på en kurssikring 6KA

Stemmer dette? Hvis ja

Gjleder dette også OV? Som ofte har en bryteevne på 10kA

Re: Bryteevne betjening

Re: Bryteevne betjening

Vern i bolig skal tilfredsstille avsnitt 810.530.4.101 i NEK 400:2018. Slike vern kan ha en bryteevne på 10 kA.
Det er imidlertid vanlig at samme vern leveres både for usakkyndig betjening, og for kun sakkyndig/instruert betjening. Bryteevnen er da ulik. Dette er beskrevet nederst på side 148 i Montørhåndboka.

OV, med bryteevne på 10 kA, er vanlig i bolig.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor