Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Direktekobling av oppvaskmaskin og kaffetrakter

Direktekobling av oppvaskmaskin og kaffetrakter

Joakim
Joakim

Hei,

Vi pusser opp et semi industrikjøkken og lurer da på hvordan regelverket er når det gjelder direktekobling av en industri oppvaskmaskin (3x25A) og en industrikaffetrakter (3x16A). Har man lov til å koble disse i en koblingsboks istedenfor på stikk eller skal disse være koblet på stikk?

Dette er på en arbeidsplass om det har noen betydning.

Re: Direktekobling av oppvaskmaskin og kaffetra...

Re: Direktekobling av oppvaskmaskin og kaffetra...

Fast tilkobling er sidestilt med stikkontakt, men det bør være mulighet for allpolig frakobling med bryter (sikkerhetsbryter). Dette er imidlertid ikke et absolutt krav i henhold til FEL/NEK 400.

Garanti fra produsent bør ikke være et problem (ref. fast tilkobling av varmtvannsbereder).

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor