Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Elektriske utladninger ved utlasting av olje

Dette er en arkivert forumtråd. Hvis du har spørsmål om temaet må du opprette en ny forumtråd.

Elektriske utladninger ved utlasting av olje

Leif J Bj
Leif J Bj
Ved vår utlastingsstasjon for "kald soyaolje", har det oppstått et problem med elektriske utladninger i oljen. Dette har oppstått etter at et filter (filterpose av syntetisk stoff) ble montert inn på rørledningen som oljen passerer forbi. Ved fylling av olje på tankbiler slår det ut en meget kraftig gnist fra tappestuss via væskestrømmen og over i væskeoverflaten. Trolig er dette en elektrostatisk ladning. Vi har forsøkt å jorde bygningskonstruksjon/bil/tapperør uten resultat. Når posefilter tas ut stopper dette fenomenet. Bomullsfiler finnes ikke.

Finnes det forslag til løsning?

Re: Elektriske utladninger ved utlasting av olje

Forumleder
Forumleder
Fenomenet er ikke uvanlig, og det finnes løsninger. Det dere hadde prøvd på var å jorde bil, tank og tapperør sammen. Men fortsatt har dere problem med statisk - problemet er jo da denne filterposen hvor da væsken vil produsere en statisk ladning som frigjøres.
Forslag til løsning
Det dere kan prøve på hvis det var mulig - var at filterposen var i kontakt med bunnen av tanken eller væskeoverflaten til enhver tid da ville jo medium i tank og tankbil rør osv være galvanisk sammenkoblet. Samtidig som dere jorder bil og struktur sammen.
En annen løsningen måte være å få tak i en filterpose som var gjort elektrisk ledende og jorde slik du beskriver.
En tredje løsning var å senke hastigheten på mediumet ved påfylling/tapping - dette vil redusere statisk oppladning

For yttligere informasjon kontakt DBE

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor