Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Er det krav om lastbryter i fordelinger og underfordelinger?

Er det krav om lastbryter i fordelinger og underfordelinger?

Inst
Inst

Er det beskrevet krav i norm/forskrift om lastbryter i en fordeling eller underfordeling dersom det er eksempelvis er montert OV i TKS-skap eller man har tilgang til og legge ut tilførselen til fordelingen i oppstrøms fordeling eller lignende.

Det er selvfølgelig flere fordeler med muligheten for lokal avstenging f.eks. når man jobber i fordelingen, men spørsmålet nå er om det er et "skal" krav utover at installasjonen må være egnet utformet.

Re: Er det krav om lastbryter i fordelinger og...

Re: Er det krav om lastbryter i fordelinger og...

Nei, det er ikke konkret krav i forskrift og norm/standard om lastbryter i fordelinger/underfordelinger.

Overordna krav er gitt i fel § 17 Tilgjengelighet for vedlikehold og fel § 30 Utstyr for frakobling. I NEK 400 gjelder avsnitt 537.2 Frakobling.

Om frakobling må foretas oppstrøms arbeidssted bør dette merkes tydelig på arbeidsstedet/i fordelingen.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor