Norsk Engelsk Svenska Polsk

Erstatning for gammelt inntakErstatning for gammelt inntak

Erstatning for gammelt inntak

Ove
Ove

Skal skifte ut en gammel inntaksboks fra 60 tallet med skrusikringer og oppgradere størrelsen på inntak. Dette er koordinert med E-verket. Boks står i kjelleren hvor kabel kommer inn. Boksen er av tykt gods og merket Viking.

Lurte på om det er egne spesielle krav til slike inntak kapslinger eller om jeg bare kan skifte den ut med et lite enrader skap av metall. (selvfølgelig for usakkyndig betjening). Ser det er egne kategorier for inntaksskap hos grossistene, men det er jo for innføring fra trakt ved luft inntak.

Re: Erstatning for gammelt inntak

Hans
Hans

Er du sikker på om du trenger denne? 

Denne boksen er everkets boks og her sto deres kortslutningsvern. Ofte har de oppgradert boksene sine i gaten, til å inneholde kortslutningsvern. Så om den kabelen er beskyttet av et utvendig vern så kan du fjerne boksen helt. Og erstatte med koblingsboks.

Man kan også flytte vernet ut til husveggen, og det får man dekt av everket.

Ellers så er det ingen spesielle krav til kapsling en her nei. Kan sette inn vanlig OV om du vil i en vanlig kapsling. 

Tror du kanskje skulle forhørt deg mer med everket.

Re: Erstatning for gammelt inntak

Ove
Ove

Hei. Det var dessverre lite info å få av E-verket. Kun at det ikke blir krav om utvendig skap og at "eksisterende OV oppgraderes til 63A"

Her er anlegget lagt opp helt rart. Tilførselen til huset kommer fra naboen sitt inntak. Dette er siste hus i rekken.

Egentlig ute etter å bare løse det på enklest mulig måte uten å gjøre noen feil.

Slik jeg ser det er det jo anlegget prosjektert med et kortslutningsvern her når det var nytt. Om jeg da bare sløyfer det og flytter det opp i tavlen så endres jo forutsetningene. 

Re: Erstatning for gammelt inntak

Hans
Hans

Her må du nok være litt mer aktive ovenfor everket. Om du sier til de at en skal øke strømmen inn til bygget så sier de bare OK. Så bytter du ut bunnskruene. Det er ofte enkleste løsning.

Ønsker du en annen løsning så må du forhøre deg med everket. 

Re: Erstatning for gammelt inntak

Re: Erstatning for gammelt inntak

Det er avgjørende at kortslutningsbeskyttelse er ivaretatt, med kortslutningsvern som beskytter stikkledningen, eller ved kortslutningssikker forlegning.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
Trainor.no

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor