Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Febdok og TKS skap

Febdok og TKS skap

Kjell
Kjell

Hei,

Prøver å lære meg Febdok på egenhånd ettersom det foreløpig ikke er oppsatt kurs i nærheten.

Jeg har ett anlegg som er TN-C. PEN-splitten er i TKS skap, og jeg får da TN-S videre til 2 underfordelinger.

Regner da med at jeg skal velge TN-C som foranliggende nett, men skal jeg gjøre noe mtp at dette blir til ett TN-S anlegg?

Lurer også på hva slags kabel/ledning jeg skal velge fra hovedsikring til mine underfordelinger? Dette er jo i praksis interne ledninger i TKS skap? Men det er jo ingen valg for det.

Jeg har ellers lagt inn 80A gG sikring som første sikring (altså den som er i TKS skap). Herfra forgreier jeg meg ut til 2 underfordelinger hvor hver av disse er sikret med 32A. Jeg velger en tilfeldig kabel kun for test som skal være for interne ledninger i TKS, fant noe med iz på 68A. Fikk da feil på at kabel tåler mindre enn 80A? Men nedstrøms har jeg jo 2stk 32A vern, altså 64A. Hvorfor er det oppstrøms vern som begrenser nedstrøms kabel?

Håper noen kan hjelpe meg litt på vei her.

Re: Febdok og TKS skap

Re: Febdok og TKS skap

Mitt beste forslag er å rette en henvendelse til Nelfo. Kanskje de kan gi deg noen råd på veien, frem mot at du deltar på kurs hos dem.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor