Norsk Engelsk Svenska Polsk

Forskjell på hovudutjevning og tillegsutjevningForskjell på hovudutjevning og tillegsutjevning

Forskjell på hovudutjevning og tillegsutjevning

Kåre
Kåre

Er det noken som kan gje ein lett forklaring mellom tillegsutjevning og hovudutjevning, kor er Det krav om tillegsutjevning. kan regler om tverrsnitt og sånn, men står litt fast på kor da e typisk å måtte forholde seg til begge typer utjevning. Takk for svar!

Re: Forskjell på hovudutjevning og tillegsutjev...

Kåre
Kåre

Tenker tips på bolig samt industri er av interesse. 

Re: Forskjell på hovudutjevning og tillegsutjev...

Kåre
Kåre

Skal det vere tillegsutjevning mellom utsatt ledende del, foreksempel kabelbru og mellom annen ledende del foreksempel ventilasjonsrør ?

Re: Forskjell på hovudutjevning og tillegsutjev...

Re: Forskjell på hovudutjevning og tillegsutjev...

Krav til utjevning av andre ledende deler (hovedutjevning) er beskrevet i avsnittene 411.3.1.2 og 544.1 i NEK 400:2018. Krav til eventuelle tilleggsutjevninger er beskrevet i avsnitt 41D.3 og 544.2.

For boliger er det gitt tilleggskrav i avsnitt 823.411.3.1.2.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
Trainor.no

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor