Norsk Engelsk Svenska Polsk

Frekvensomformer med integrert nettavbryterFrekvensomformer med integrert nettavbryter

Frekvensomformer med integrert nettavbryter

Pelle
Pelle

I en installasjon er en industripumpe forsynt via en frekvensomformer med integrert låsbar nettbryter. Frekvensomformeren er IP55 og plassert ved pumpen. Vil det her være krav til egen sikkerhetsbryter før pumpen, eller vil den integrerte nettavbryteren (som bryter innkommende strøm til omformeren) være godkjent for sikkerhetsbryter?

Re: Frekvensomformer med integrert nettavbryter

Re: Frekvensomformer med integrert nettavbryter

Dette er beskrevet i del 5, avsnitt 5.3 til 5.6, i NEK EN 60204-1:2018.

Det er sannsynlig at bryteren du beskriver kan ivareta krav til utkobling for vedlikehold, om den er godt/varig merket. Det er imidlertid opp til deg/dere å risikovurdere dette ut i fra ovennevnte avsnitt, og dere bør skaffe dere aktuell norm om dere ikke allerede har denne.  

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
Trainor.no

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor