Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Gruppering enledere fra trafo

Dette er en arkivert forumtråd. Hvis du har spørsmål om temaet må du opprette en ny forumtråd.

Gruppering enledere fra trafo

Kurt
Kurt

Hei.

Hvordan skal enledere grupperes når man har mer enn 3 sett med enlederkabler L1, L2, L3 og PEN-ledere? Dette fra transformator i nettstasjon til hovedtavle i bygning.

Ser i Nexans kabelbok det er beskrevet gruppering opptil 3 sett.

Re: Gruppering enledere fra trafo

Figved
Figved

Dersom korte strekk, under 5m: 3-kant forlegning med revolvering som beskrevet i Nexans-boka. PEN legges ved siden av , evt yttersiden av bunter med faseledere. Revolvering: PEN 2-1-3  3-1-2  2-1-3 3-1-2  2-1-3 PEN osv

Over 5m:

Revolvering faseledere som over, men kabler legges i 4-kant, med f.eks fase 2 og 3 som bytter plass vekselvis på bunn, og PEN sammen med siste fasen på toppen (revolveres ikke)

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor