Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Hva er rett ?

Dette er en arkivert forumtråd. Hvis du har spørsmål om temaet må du opprette en ny forumtråd.

Hva er rett ?

Tom Erik D
Tom Erik D
Jeg har et eldre hus med åpent el.anlegg. Ved restaurering av kjøkkenet får jeg hjelp av en kompis som er elektriker til å trekke kablene pånytt. Dvs jeg har "slisset" inn kabelgater i underpanelen i veggene, og kledt utenpå dette med gipsplater. Det brukes PR kabel over alt. Det brukes også utenpåliggende koblingsbokser og kontakter. Da Agder energis kontrollør var hjemme hos oss igår for å ha en befaring på det nye inntaket som deres ansatte har lagt opp tittet han tilfeldigvis inn på kjøkkenet - og kommenterer at "dette er helt ulovlig" - og må rives ned igjen.
Så er det vi stusser - kompisen min og jeg, han har nylig vært på kurs hos dere, og spurt om nettopp dette med tanke på jobben vi nå gjør - og fått beskjed om at den måten han utfører arbeidet på er korrekt og tillatt iht gjeldende forskrifter
Kan dere hjelpe ? - ER dette en grei måte å gjøre jobben på - slik at E verks kontrolløren tar feil, eller ?

Re: Hva er rett ?

Forumleder
Forumleder
Vi har mottatt meldingen, - men for å kunne hjelpe deg med dette trenger vi flere opplysninger.
Vennligst ring oss på telefon 33 37 89 29.

Re: Hva er rett ?

Forumsleder
Forumsleder
Vi har snakket med DBE og de sier at dette er ikke tillatt uten videre vurderinger.

Slik at du må legge PR kabelen i rør.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor