Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Hvilket tegneprogram?

Dette er en arkivert forumtråd. Hvis du har spørsmål om temaet må du opprette en ny forumtråd.

Hvilket tegneprogram?

konsulenten
konsulenten
Jeg skal være med å starte et nytt elektrokonsulentfirma, og lurer derfor på hva slags tegneprogram som er det beste til installasjonstegning.

Er det noen som har erfaring med feks. AutoCad ELI 2010 eller PCshematic? Evt andre programmer..

Jeg har snakket med flere forhandlere av slike programmer, men de mener som regel at deres egne produkter er de beste (forståelig nok).

Programmet må selvfølgelig være kompitabelt med AutoCad(DWG filer), og ha mulighet for 3D tegning. Videre bør det kunne kobles opp mot lysberegningsprogrammer og mengdeberegning(anbudsprogrammer).

Håper noen vil dele sine erfaringer!

Re:Hvilket tegneprogram?

Bobb
Bobb
Jeg bruker Microsoft Visio Professional 2009. Jeg lager kun "flate" tegninger.

Grunnen til at jeg bruker Visio er at det ikke finnes noen begrensninger i dette verktøyet for det jeg holder på med til daglig, kun fantasien setter sperrer for min del.

Re:Hvilket tegneprogram?

konsulenten
konsulenten
Har ikke hørt om dette programmet før, men er jo et sterkt merkenavn ihvertfall! Har noen spørsmål jeg håper du kan besvare.

Bruker du programmet til el.skjema tegning, eller er det tilrettelagt for dette?

Kan dette programmet importere DWG filer fra AutoCad?

Finnes det standardiserte symbolbibloteker(NEK 144)?

Re:Hvilket tegneprogram?

K.P
K.P
Hei

Har brukt et program som heter DDS (Data design system) som er helt genialt når det gjelder tegning i 3D. Mye enklere enn Auto Cad, ingen problemer med å eksportere/importere DWG filer. Det finnes flere utgaver, både arkitekt, interiør, elektro, vann og ventilasjon. Jeg har kun benyttet med av elektro versjonen og syntes den var veldig bra. Her tegner du i 2D, og ved et tastetrykk har du bygningen i 3D. Du kan få generert materiell lister med brukt utstyr, lengder på kabler og antall komponenter. Legger inn et par bilder fra en oppgave jeg gjennomførte i skole sammenheng (teknisk fagskole)
Auto Cad kan du lett laste ned en fra piratebay og teste programmet før du eventuelt kjøper en original versjon. DDS har jeg ikke klart å finne noen pirat utgave av.

Re:Hvilket tegneprogram?

K.P
K.P
Her et et 3D bilde, mulig kvaliteten blir litt dårlig.

Re:Hvilket tegneprogram?

konsulenten
konsulenten
Ser meget bra ut! Er det mulig å importere data fra Dialux, eller andre lysberegningsprogrammer?

Har følelsen av at 3D kommer mer og mer nå, greit å lære seg et program som støtter dette med en gang.
Vet du om dette programmet er basert på AutoCad? Dvs kjører med AutoCad i bunn..
Vet det er et program som heter Revit, der man lager 3D tegninger av bygg, vet du om dette programmet støtter den filtypen? Er mulig det er DWG format, men er ikke sikker.

Re:Hvilket tegneprogram?

Forumleder
Forumleder
Se også om netdok er et alternativ.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor