Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Ik3maks Ik1min

Ik3maks Ik1min

Simonas Petkutis
Simonas Petkutis

Hei! :)

Jeg holde på med oppgaven.

Fordelingssytem:

TN 400V, Ik3maks: 2.4kA

Ik1min: 0.4kA

Hvordan man beregne den største kortslutningstrømmen? Takk på forhånd! :)

Re: Ik3maks Ik1min

Re: Ik3maks Ik1min

For IT- og TT-installasjoner er det mulig å manuelt beregne kortslutningsstrømmer, og formler for forenklede beregninger fremgår av f. eks. Montørhåndboka. For TN-installasjoner er det ikke mulig å foreta slike forenklede beregninger, og i praksis vil ikke manuelle beregninger være hensiktsmessig.

For TN-installasjoner vil det derfor være mest aktuelt med maskinelle beregninger (som Febdok). Alternativt kan anlegget dokumenteres ved målinger. 

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor