Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Jordet og ujordet stikk i samme rom

Dette er en arkivert forumtråd. Hvis du har spørsmål om temaet må du opprette en ny forumtråd.

Jordet og ujordet stikk i samme rom

glenn elektrikker
glenn elektrikker
Eg var hos ein kunde der det var installert ujordet stikkontakter, men i flere rom var det montert en dobbel jordet stikkontakt for varme.
Huset var installert etter feb-91.

Har dette noengang vært lov?

-Eg og kunden hadde ein liten krangel ang. å montere ein ekstra kontakt på stue.
-Eg veit om unntaket ang varmepumpe.

Re:Jordet og ujordet stikk i samme rom

elektro
elektro
Nei dette har aldri hvert lov. Grunnen til at de brukte ujordet stikk før var at gulvet var av ikke ledene materiale. De anså det da som vanskelig å få kontakt med annet jordpotensiale. Og faren for strømgjennopmgang var på et minimum.

Re:Jordet og ujordet stikk i samme rom

Forumleder
Forumleder
Riktig det. Beskyttelse ved hjelp av ikke-ledende omgivelser (avsnitt 413.3 i FEB 1991) var tillatt som beskyttelse ved feil frem til FEL, 1/1-99.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor