Norsk Engelsk Svenska Polsk

Laststyring på elbil ladde anleggLaststyring på elbil ladde anlegg

Laststyring på elbil ladde anlegg

Magne
Magne

Dersom et garasjeanlegg med elbil-ladere er utstyrt med laststyring. Vil det da tillates at anlegget ikke dimensjoneres med en samtidighetsfaktor på 1? 

I så fall, hvor står det at dette er tillatt?

Re: Laststyring på elbil ladde anlegg

Re: Laststyring på elbil ladde anlegg

NEK 400:2018-7-722.302 Maksimal last og samtidighet

Legg til følgende krav:

Hvert enkelt tilkoblingspunkt skal, ved normal bruk, anses til å være belastet med sin merkestrøm eller sin maksimal konfigurerte ladestrøm. Konfigurering av maksimal merkestrøm skal kun være tilgjengelig for sakkyndige eller instruerte personer, og skal kun kunne utføres ved hjelp av en nøkkel eller et verktøy.

Siden alle tilkoblingspunkter kan benyttes samtidig, skal, med mindre laststyring inngår i ladeutstyret og/eller er installert oppstrøms ladeutstyret, samtidighetsfaktorene for tilkoblingspunktene settes til 1 ved fastsettelse av belastningsstrøm for en hovedkurs som forsyner tilkoblingspunktene.

Re: Laststyring på elbil ladde anlegg

Magne
Magne

Ja det burde jeg ha funnet selv :)

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
Trainor.no

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor