Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Måling av kontinuitet ved kontroll

Måling av kontinuitet ved kontroll

Elkontroll1234
Elkontroll1234

Hei!

vi har tidligere blitt fortalt at det skal ligge under 1 Ohm ved ordinær kontinuitetsmåling. Imidlertid fikk jeg bekreftet noe jeg lenge har mistenkt, at hver kurs må vurderes individuelt mtp resultatet man får når man måler.

Har dere en «mal» eller en løsning på dette hvordan dere løser da en kontroll? Måler og beregner dere kursens motstand utifrå tverrsnitt, er det en annen maksgrense jeg kan forholde meg til her?

Takker på forhånd for svar :)

Re: Måling av kontinuitet ved kontroll

Re: Måling av kontinuitet ved kontroll

Ja, målt motstand skal ikke avvike betydelig fra den man kan beregne. Motstanden kan enkelt beregnes om man kjenner lengde og tverrsnitt; R = Ro x l / A.
Eksempel:
For en 50 meter lang 2,5 kvadrat skal altså ikke målt motstand være vesentlig høyere enn 0,36 ohm (ved Ro for Cu på 0,018).

På side 372 i Montørhåndboka står det en tabell for akseptabel kontinuitet.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor