Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Maskindirektivet / NEK 400

Dette er en arkivert forumtråd. Hvis du har spørsmål om temaet må du opprette en ny forumtråd.

Maskindirektivet / NEK 400

Per Tveter
Per Tveter
Dersom et bygg består utelukkende av maskininstallasjoner og byggets innhold(ekskl lys og stikk) CE merkes og leverandøren hevder at dette innebærer at en ikke trenger å være autorisert installatør for å forestå instellasjonen
Er dette rett.

Er det slik at en ved å følge maskindirektivet må følge andre normer(bl.a. de normene som er angitt i NEK400 2000) for at anlegget skal kunne aksepteres. Eller er det opp til leverandør å velge dette selv.
Isåfall hvilke kriterier legges til grunn på den elektrotekniske installasjonen

Re: Maskindirektivet / NEK 400

Forumleder
Forumleder
Når det gjelder byggets installasjon skal dette prosjekteres og utføres i henhold til FEL og NEK 400.

Maskindirektivet tar for seg krav til den enkelte ”maskinenheten/utstyrsenheten”.

Kommer maskinen som en ferdig enhet og det skal kun tilkobles tilførselskabel til maskinen skal dette arbeidet utføres iht FEL og NEK 400, og arbeidet skal forestås av en elektroinstallatør.

Dersom enheten bygges ute på stedet etc, må regelverket sees i sammenheng med maskindirektivet og FEL, NEK 400.

Uansett om denne maskinen skal tilknyttes byggets elektroforsyning må arbeidet forestås av en elektroinstallatør som er kvalifisert i henhold til Forskrift om kvalifikasjoner for elektrofagfolk (FKE).

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor