Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

NEK400 2022 - Områder med badekar/dusj

NEK400 2022 - Områder med badekar/dusj

Installatør
Installatør

Hei,

Prøver å forstå NEK400-7-701 og dette med sonene og hvilke utstyr som kan plasseres hvor.

Figur 701A og B skisserer området som er dekket av delnormen. Det jeg ikke helt skjønner er hvordan dette skal tolkes opp mot sonene som er skissert i figur 701C-L. Kan stikkontakter og downlights med IP20 fortsatt monteres utenfor sone 2 så lenge dette risikovurderes?

Re: NEK400 2022 - Områder med badekar/dusj

Re: NEK400 2022 - Områder med badekar/dusj

Generelle krav i delstandard 701 gjelder for områder beskrevet i avsnitt 701.1 Omfang, og illustrert i Figur 701A og 701B.

Soneinndeling, som beskrevet i avsnitt 701.303 og illustrert i Figur 701C til 701L, medfører tilleggskrav til blant annet kapslingsgrad beskrevet i avsnitt 701.512.2.

Dette medfører at stikkontakter og downlights med IP20 fortsatt kan monteres utenfor sone 2, så lenge dette risikovurderes (generell risikovurdering basert på Tabell 51A).

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor