Norsk Engelsk Svenska Polsk

Off-grid anlegg for kameraovervåkning mm.Off-grid anlegg for kameraovervåkning mm.

Off-grid anlegg for kameraovervåkning mm.

Martin
Martin

Hei. Lurte litt på om det er noen spesielle krav til ett off-grid anlegg. altså ikke nett tilknyttet.

Tenkt situasjon er at vi skal levere kameraer med tilhørende dekoder som skal driftes. Også skal det mulig opp ett portsystem for områdesikring. dette skal driftes med enkel ring hytta varm metoden. området skal egentligt bare områdesikres mot uvedkommende.

mest sannsynlig blir det meste av utstyret montert rundt/oppå porten. Det skal monteres både solcelle og vindturbin for å kunne unngå at det blir nedetid.

Ligger vi under noen andre lover/forskrifter enn FEL og eventuelle normer i NEK 400:2018 som omfavner solceller og batteribank? Infoen jeg har funnet til nå er fra Delnorm 712 solceller, delnorm 806 batteriinstallasjoner, litt fra maskindirektivet angående porten. Men finner ikke noe spesifikt angående for eksempel vindturbinen.

utover dette er det noen lover og regler en må tenke på?

mvh Martin

Re: Off-grid anlegg for kameraovervåkning mm.

Re: Off-grid anlegg for kameraovervåkning mm.

Anlegget du beskriver er underlagt FEL. Generelle krav er gitt i delene 2 til 6 i NEK 400:2018, med tilleggskrav i delene 7 og 8 for spesielle installasjoner. Det er avgjørende å forholde seg til helheten i NEK 400.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Trainor.no

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor