Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Off-grid anlegg for kameraovervåkning mm.

Off-grid anlegg for kameraovervåkning mm.

Martin
Martin

Hei. Lurte litt på om det er noen spesielle krav til ett off-grid anlegg. altså ikke nett tilknyttet.

Tenkt situasjon er at vi skal levere kameraer med tilhørende dekoder som skal driftes. Også skal det mulig opp ett portsystem for områdesikring. dette skal driftes med enkel ring hytta varm metoden. området skal egentligt bare områdesikres mot uvedkommende.

mest sannsynlig blir det meste av utstyret montert rundt/oppå porten. Det skal monteres både solcelle og vindturbin for å kunne unngå at det blir nedetid.

Ligger vi under noen andre lover/forskrifter enn FEL og eventuelle normer i NEK 400:2018 som omfavner solceller og batteribank? Infoen jeg har funnet til nå er fra Delnorm 712 solceller, delnorm 806 batteriinstallasjoner, litt fra maskindirektivet angående porten. Men finner ikke noe spesifikt angående for eksempel vindturbinen.

utover dette er det noen lover og regler en må tenke på?

mvh Martin

Re: Off-grid anlegg for kameraovervåkning mm.

Re: Off-grid anlegg for kameraovervåkning mm.

Anlegget du beskriver er underlagt FEL. Generelle krav er gitt i delene 2 til 6 i NEK 400:2018, med tilleggskrav i delene 7 og 8 for spesielle installasjoner. Det er avgjørende å forholde seg til helheten i NEK 400.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor