Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Overgang fra IT til TN

Dette er en arkivert forumtråd. Hvis du har spørsmål om temaet må du opprette en ny forumtråd.

Overgang fra IT til TN

Stein Erik Fostervold
Stein Erik Fostervold
I forbindelse med nettselskapenes ombygging av eksisterende 230V IT installasjoner til 230/400V TN-C-S, iht EBL publikasjon nr.:10-2001, har jeg følgende spørsmål angående jordfeilbrytere. Er det påkrevd med installasjon av JFB med utløserstrøm 30mA, foran den delen av installasjonen som ikke tilfredsstiller krav om utkopling ved første jordfeil, eller kan nettselskapet benytte JFB med høyere utløserstrømmer - f.eks.100mA. Dette gjelder spesielt i tilfeller hvor installasjonen ikke har JFB på bad og utekurser før ombyggingen. I følge publikasjonen skal installasjonen oppnå et minst like høyt sikkerhetsnivå som før ombyggingen - det vil det jo oppnå med f.eks. 100mA ?

Re: Overgang fra IT til TN

Forumleder
Forumleder
Det står ingen ting i denne publikasjonen og at jordfeilbryteren skal ha en
merkeutløsetrøm på 30 mA.

Kravet er at den eksisterende installasjonene ikke skal få svekket sikkerhet
etter ombygging.

Det må selvfølgelig dokumenteres at jordfeilbryteren
virkelig løser ut ved første jordfeil.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor